SİVAS KONGRESİNİN 100. YILI KUTLU OLSUN

04.09.2019 - 2104
SİVAS KONGRESİNİN 100. YILI KUTLU OLSUN

Kurtuluş Mücadelemizin en geniş kapsamlı kongresi yüz yıl önce bugün Sivas’ta yapılmıştır.

Erzurum Kongresi’nde alınan “Vatan bir bütündür bölünemez” kararı başta olmak üzere alınan tüm kararlar daha geniş katılım ile Sivas’ta tekrarlanmış, “manda ve himayenin kabul edilmeyeceği” ilan edilmiştir.

Milli mücadelede görev alan cemiyetlerin birleştirilmesi, Misak-ı Milli’ nin esaslarının ve Kuva-yı Milliye cephelerinin belirlenmesi, tam bağımsızlığın ve milli egemenliğin temel prensip olarak kabul edilmesi bakımından Sivas Kongresi bağımsız cumhuriyetin prensiplerini ortaya koymuştur.

Kocaeli Barosu olarak, Sivas Kongresinin 100. Yılını kutlar, Milli Egemenliğin amaçlandığı, emperyalizme karşı mücadelenin ant olduğu, adım adım bağımsızlığa yürünen bu yolda bizlere ışık olan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, mücadele arkadaşlarını ve tüm kahramanlarımızın şükranla anarız.

KOCAELİ BAROSU