KOCAELİ BAROSU ÇANAKKALE’DE DÜZENLENEN ‘SU VE VİCDAN NÖBETİ’NE KATILDI

05.08.2019 - 1504
KOCAELİ BAROSU ÇANAKKALE’DE DÜZENLENEN ‘SU VE VİCDAN NÖBETİ’NE KATILDI

Çanakkale'nin Kirazlı Atikhisar Havzası'nda, Kanadalı altın şirketi Alamos Gold'un yerli taşeronu Doğu Biga Madencilik tarafından Çanakkale Merkez İlçesi sınırları içerisindeki “Kirazlı Altın ve Gümüş Madeni Projesi”nde ÇED raporuna aykırı olarak 195 binden fazla ağacın kesilmesi Baroları,duyarlı yurttaşları ve sivil toplum örgütlerini Çanakkale'de düzenlenen “Su ve Vicdan Nöbeti”nde buluşturdu. Maden sahasındaki protesto gösterisine Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, İzmir, Tekirdağ, Yalova Barosu Başkanları yanı sıra Ankara, Çorum, Düzce İstanbul, İzmir, Tunceli Barosu Yönetim Kurulu üyeleri ile meslektaşlar katılırken gösteride Kocaeli Barosunu Yönetim Kurulu üyesi Av. Selman YARAY temsil etti.