ÇORLU TREN KAZASI DAVASI’NIN 03.07.2019 TARİHLİ DURUŞMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

04.07.2019 - 1437
ÇORLU TREN KAZASI DAVASI’NIN 03.07.2019 TARİHLİ DURUŞMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Çorlu'da 8 Temmuz 2018'de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 340 kişinin yaralandığı katliam gibi kaza ile ilgili açılan davanın ilk duruşması 3 Temmuz 2019 Çarşamba günü görüldü. Acılı ailelerin yanı sıra, Kocaeli Barosu Başkanı Av. Bahar GÜLTEKİN CANDEMİR’in de aralarında bulunduğu Baro Başkanları ve çok sayıda avukat adalet için Çorlu Adliyesi’ndeydi.

Çorlu adliyesindeki duruşmada hukuka ve vicdana aykırı olaylar yaşandı. Yakınlarını kaybeden ve sadece “ADALET” isteyen aileler duruşma salonuna alınmadı. Duruşma salonunun dışında bırakılan aileler ve avukatlar darp edildi. Duruşma salonunda bulunanların üzerine kapılar kilitlendi. Avukatlar polisin kendilerini ve müvekkillerini darp etmesi nedeniyle polisler hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti; fakat mahkeme heyeti bu talebi reddetti. Kazadan sonra acılarını bir nebze olsun hafifletmek için bir yıldır adaletin tecellisini bekleyen ailelere rağmen Mahkeme heyeti dosyadan çekilme kararı aldı. Anne-babalarını kaybeden evlatlar, evlatlarını kaybeden anne-babalar yaşananlar üzerine sinir krizi geçirdi.

Adliye önünde elimizde taşıdığımız pankartta kazada hayatını kaybeden babasının fotoğrafını bulan ve ona hasretle bakan küçük bir evladın; kızından geriye kalan parçalanmış pantolona sarılarak duruşmaya gelen gözü yaşlı annenin adalet arayışına, Avukatlık Kanunu’nun 76. Maddesi’nin Barolara yüklediği “Hukuk Devletini Korumak, Hak İhlallerine Karşı Çıkmak” gibi görevler ışığında Kocaeli Barosu olarak destek olmaya ve yargı sürecinin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

KOCAELİ BAROSU