BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ YETKİSİ HAKKINDA

03.02.2021 - 2223
BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ YETKİSİ HAKKINDA
12.03.2019 tarihli yazımız ve ekindeki dosya ile, 03.08.2017 tarihli 30143 sayılı Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Bilirkişilik Yönetmeliğinin 33. Maddesi ve Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanlığının 11.08.2017 tarihli Genelgesi doğrultusunda Bilirkişilik Temel Eğitiminin verilmesi hususunda Başkanlığımıza izin verilmesi için yapılan başvurunun reddine ilişkin işlemin ve Bakanlık "Olur" işleminin iptali istemiyle açılan dava neticesinde iptal kararı verilmiştir. İptal kararının tebliği ile gerekli işlemler gerçekleştirilmiş ve ekteki yazı ile Bilirkişilik Daire Başkanlığı tarafından "BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ" verilmesi hususunda Başkanlığımıza yetki verilmiştir.  Verilen yetki çerçevesinde gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından Baromuz bünyesinde Bilirkişilik Temel Eğitimleri düzenlenecek ve hususta ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunulur.