BASINA VE KAMUOYUNA

11.10.2019 - 1983
BASINA VE KAMUOYUNA

9 Ekim 2019 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından uygulanmaya başlanan “ Barış Pınarı Harekatı” hakkında açıklama yapılmamış olması nedeniyle Baro Başkanlığı’mızın Kocaeli yerel basınında tartışma konusu yapılmaya çalışıldığını üzülerek müşahade etmekteyiz.

Kocaeli Barosu 81 yıllık tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine, anayasal kazanımlarına, laik, demokratik, hukuk devleti ilkesine uygun hareket etmiş bu kazanımların korunması için her zaman ve her koşuldan mücadele etmiştir.

Kocaeli Barosu her zaman olduğu gibi bugün de canını hiçe sayarak bu ülkenin milli bütünlüğü için çaba harcayan kahraman ordusunun arkasındadır.

Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz böyle bir dönemde kişisel hırs ve hesapları ile kurumlar arasında husumet yaratmaya çalışan medya spekülatörleri amaçlarına ulaşamayacaklardır. Arzu ettikleri bölünmüş Türkiye emeli ve hevesi kursaklarında kalacaktır.

Ülke olarak zor günlerden geçtiğimiz bugünlerde Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasal kurumları ile ve daha da önemlisi Türk Milletinin bağrından kopan Silahlı Kuvvetleri ile Baro Başkanlığımız arasında sorun varmışcasına haber-yorum yapan kişileri ve kuruluşları esefle kınıyoruz.

Barış Pınarı harekatında görev yapan tüm Mehmetçiklerimizin sağ salim ve başarı ile evlerine dönmelerini diliyoruz.

KOCAELİ BAROSU