“ATATÜRK İÇİN AĞLAMAK DEĞİL, ONU ANLAMAK ZAMANIDIR”
Tarih: 10.11.2019| Okunma Sayısı: 232

ATATÜRK İÇİN AĞLAMAK DEĞİL, ONU ANLAMAK ZAMANIDIR

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, askeri ve siyasi alanda, yalnızca bizim değil, tüm dünyanın kabul ettiği eşsiz bir liderdir.

Anafartalar’da, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda kazandığı zaferle askeri dehasını, sonrasında kurduğu Cumhuriyet ve yaptığı devrimlerle siyasi dehasını tüm dünyaya kanıtlamıştır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Gençliğe Hitabesinde; Cumhuriyetimizi, mevcudiyetimizin yegâne temeli olarak göstermiş ve bir gün Cumhuriyetimizi müdafaa mecburiyetine düşebileceğimizi de açıkça belirtmiştir. Günümüzde Atatürk’e ve Cumhuriyet’e karşı artan saldırılar, Atatürk’ün ne kadar ileri görüşlü bir lider olduğunu da kanıtlamıştır.

Vatanımızda, bir bayrak altında bağımsız bir millet olarak yaşıyorsak, bizi yönetecek insanları kendimiz seçebiliyorsak, dini vazifelerimizi rahatça yerine getirebiliyorsak, çocuklarımızı çağdaş bir şekilde eğitebiliyorsak ve modern hukuk sistemine uygun yargılama yapabiliyorsak tüm bunlar Atatürk’ün ve aziz şehitlerimizin canları pahasına kurdukları Cumhuriyet sayesindedir.

Cumhuriyeti, laik, demokratik, çağdaş hukuk sistemini korumak ve devam ettirmek istiyorsak, bugün ATATÜRK İÇİN AĞLAMAK DEĞİL, ONU ANLAMAK ZAMANIDIR.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 81. Yılında saygı ve özlemle anıyoruz

KOCAELİ BAROSU

<<<Aralık 2019><<