​29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI BASIN AÇIKLAMASI VE ÇELENK TÖRENİ
Tarih: 29.10.2018| Okunma Sayısı: 160

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Cebren ve hile ile tüm kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış, her köşesi bilfiil işgal edilmiş olan bir ülkenin, bugünün koşullarında dahi imkansız görünen bir milli mücadele ile kazandığı bağımsızlık, 29 Ekim 1923’te olabilecek en iyi yönetim biçim ile taçlandırılmıştır.

Milli mücadele, Atatürk ve silah arkadaşları tarafından ilk günden itibaren, Amasya’da, Erzurum’da, Sivas’ta, Ankara’da milli iradeye dayandırılmıştır. Cumhuriyet; laikliği, adaleti, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü özünde barındırır. Bu bakımdan Cumhuriyet’in varlığı kazanılan bağımsızlık mücadelesinin en önemli neticesidir.

Cumhuriyet, kişilerin değil, toplumun huzurunun, güveninin, hak ve özgürlüklerinin teminatıdır.  Bu teminat, tam ve bağımsız hukuk devleti ilkelerine koşulsuz uyulmakla sağlanabilir.

Tüm yurtta hukukun üstünlüğünün sağlandığı, adil yargılanma hakkının ihlal edilmediği, din, dil, ırk, mezhep ayrımı gözetmeksizin herkesin yargıya güvenebildiği, cinsiyet ayrımcılığının yapılmadığı, eğitim eşitliğinin sağlandığı, milli kurumların hiçbir zümreye, aileye veya topluluğa devredilmediği, sosyal devletin ülkenin her karışında hissedildiği, Ulu Önder’in ifadesiyle “ dinin ait olduğu yerde, temiz vicdan sahnesinde yaşandığı”  bir ülke özlemiyle Cumhuriyetimizin 95. Yılını kutluyoruz.

Cumhuriyeti kurarak, ülkemizi çağdaş, gelişmiş medeniyetler seviyesine taşıyan ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi rahmet ve özlemle anıyor, Türk Gençliğine emanet edilen Cumhuriyetimizin dünya var oldukça süreceğine olan inancımızı bir kez daha yineliyoruz.

Av.BAHAR GÜLTEKİN CANDEMİR

KOCAELİ BAROSU BAŞKANI