Tarih: 10.10.2018| Okunma Sayısı: 287

MESLEKTAŞIMIZ AV.HÜSEYİN FENER’İN
BÜROSUNDA BIÇAKLI SALDIRIYA UĞRAMASI HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

Kamu görevi yapan avukatlara yönelik sözlü, fiili ve silahlı saldırılar, ne yazık ki; kaygı verici boyutlara ulaşmıştır: 10.10.2017 tarihinde yani geçen sene bugün, bürosunda görevi başında silahlı saldırı sonucu hayatını yitiren meslektaşımız Av. Mehmet Samim GEREDELİ’ den sonra, önceki gün de meslektaşımız Av. Hüseyin FENER' in, mesleki faaliyetini sürdürdüğü ofisinin bulunduğu Kocaeli Plaza'nın önünde uğradığı bıçaklı saldırı sonucunda yaralanması ve yine; ülkenin birçok yerinde meslektaşlarımızın saldırıya uğraması, şiddete maruz kalması kaygılarımızın yersiz olmadığını ve durumun vahametini bir kez daha ortaya koymuştur.

Meslektaşımıza yönelik menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, bu tür saldırıların avukatlık mesleğini yürütmemize engel olmayacağını, savunmanın susmayacağını bir kez daha yüksek sesle dillendiriyoruz. Çünkü biz avukatlar, yüzyıllardır toplumlara önderlik yapmanın, baskılara direnmenin, hiçbir gücün karşısında boyun eğmemenin, doğru bildiğimizi savunmaktan çekinmemenin haklı gururu ve azmiyle cüppelerimizi onurla ve hiç kimsenin önünde iliklemeden sırtımızda taşıyoruz.

Yargının vazgeçilmez üç unsurundan biri olan savunma makamını temsil eden avukatlara yönelik saldırılar, yargıya yapılmış demektir. Bugün avukata atılan yumruk, saplanan bıçak, sıkılan her kurşun adaleti ve bağımsız yargıyı hedef almaktadır.

Avukata yönelik her türlü saldırıyı yapanlar da, bir gün kendilerinin de savunmaya ve avukata ihtiyaç duyabileceklerini asla unutmasınlar. Yargının eşit ve kurucu unsuru olan bağımsız savunmayı, yurttaşlarımızın hak arama özgürlüklerini temsil eden biz avukatlar, maalesef görevimizi yaparken baskı altına alınmaya çalışıldığımız, duruşma salonlarında bile şiddet gördüğümüz, sırf savunma biçimimiz beğenilmedi diye tutuklandığımız günlerden geçmekteyiz.

Avukatlar uyuşmazlıkların tarafı değildirler. Avukatın, vekil sıfatıyla takip ettiği davanın taraflarıyla özdeşleştirilerek hedef alınması, sözlü, fiili ve silahlı saldırılara uğraması asla kabul edilemez. Can güvenliğinin olmadığı, yaşam hakkının ihlal edildiği bir ortamda, hak arama hürriyetinin teminatı olan savunma hakkının kullanılabilmesi asla mümkün değildir.

Değerli meslektaşlarım Avukatlara karşı yapılan saldırılara karşı dik durmak hepimizin ortak görevi ve sorumluluğudur. Kimden gelirse gelsin her türlü saldırı,baskı, haksızlık ve adaletsizlik karşısında pes etmeyen bir meslek için, birlikte çalışmaya ve gayret sarf etmeye her zamankinden daha çok ihtiyacımız bulunmaktadır.

Meslektaşlarımıza ve mesleğimize yönelik saldırıların son bulduğu ve savunma makamını itibarsızlaştırmaya yönelik baskıların da kalktığı günler için hep birlikte mücadele etmeliyiz. İnanıyoruz ki bu mücadele sonucunda kazanan bağımsız savunma, hukukun üstünlüğü ve demokrasi olacaktır.

Kocaeli Barosu olarak, dün olduğu gibi bugün de, bu tür haksızlıkların ve saldırıların karşısında dik duracağımızı ve hukuk çerçevesinde mücadelemizi sürdüreceğimizi, meslektaşlarımıza karşı yapılan bu tür saldırılara karşı yürütülen hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı bir kez daha yüksek sesle belirtmek isteriz.

Meslektaşımız Av. Hüseyin FENER’ e acil şifa, şahsında tüm meslektaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

KOCAELİ BAROSU

<<<Aralık 2018><<