Hızlı Erişim

Menü

BASIN BİLDİRİSİ

2.12.2012
1960

Engelliliğin yaygınlaşmasında yoksulluğun doğrudan etkisi vardır. Yoksulluk, engelliliğin neden ve sonucunda etkendir. Yoksulluğun oluşturduğu etkenler, engelli insanların ayrımcılığa tabi tutulmalarına, kendilerine karşı olumsuz davranış ve uygulamaların güçlenmesine neden olmaktadır.

Engellileri toplum yaşamından soyutlayan unsurları azaltmak, mümkünse tümüyle ortadan kaldırmak, yaş, cinsiyet, sosyal kesim gibi unsurlardan bağımsız olarak engelli yurttaşlarımıza fırsat eşitliği yaratmak sosyal devlet olmanın gereğidir.

Engelli yurttaşlarımızın gelişmelerini sağlamak için onlara eğitimler verilmesi, beceriler ile donatılmaları, fırsat ve elverişli ortamlar yaratılarak iş yaşamına dâhil edilmeleri gereklidir. Ancak bu şekilde çağdaş devlet olma iddiamızı sürdürebiliriz.

Dünyadaki ve ülkemizdeki tüm engellerin kalkması dileğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nü kutluyor, engelli yurttaşlarımıza sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Ruhsat Alanlar

Aramıza katılan meslektaşımıza başarılar dileriz.

Yaklaşan Etkinlikler

Katılabileceğiniz yaklaşan etkinlik bulunmamaktadır!

Aramızdan Ayrılanlar

Rahmetle anıyoruz

Avukat

Av. KAZIM BORA YILDIZ

17.09.2026

Avukat

Av. HALİL ÖZCAN

20.08.2026

Avukat

Av. REZAN ÇETİN

14.08.2026

Avukat

Av. HATİCE MEFHARET GÜVEN

6.11.2025

Avukat

Av. GÜNSEL HAZAR

6.11.2025

Avukat

Av. HÜSEYİN ARSLAN

17.09.2025

Avukat

Av. CEMALETTİN KAFLI

27.08.2025

Avukat

Av. YAVUZ CANTİMUR

2.07.2025

Avukat

Av. İSMET YANBAY

12.03.2025

Avukat

Av. RESUL TOPÇU

2.01.2025