KOCAELİ

EkimKasımAralık
KOCAELİ BAROSU'NUN KATKILARIYLA YAPTIRILAN BAHÇECİK ORTAOKULU KÜTÜPHANESİ TÖRENLE AÇILDI
Tarih: 24.05.2017 | Okunma Sayısı: 561 | | |

KOCAELİ BAROSU'NUN KATKILARIYLA YAPTIRILAN
BAHÇECİK ORTAOKULU KÜTÜPHANESİ TÖRENLE AÇILDI

Kocaeli Barosu’nun katkılarıyla Bahçecik Ortaokulu’na yaptırılan kütüphanenin açılış töreni, 24 Mayıs 2017 Çarşamba günü saat 11.00' de Bahçecik Ortaokulu’nda yapıldı.

Kütüphanenin açılış törenine, Baro Başkanımız Sayın Av. Sertif GÖKÇE, Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Cemil AKKAYA ve Baro Yönetim Kurulu Üyelerimiz katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreninde, Bahçecik Ortaokulu öğrencileri işaret diliyle mehter marşı, halk oyunları gösterisi ve kitap sevgisi konulu tiyatro gösterisi sergilediler.

Bahçecik Ortaokulu Müdürü Sayın Metin DEMİR konuşmasında, eğitimin ülke gelişmesindeki önemine ve kitapların öğrencilerin eğitimlerine olan katkısı konusuna değinerek, okullarına kazandırılan kütüphane nedeniyle Kocaeli Barosu’na teşekkür etti.

Baro Başkanımız Sayın Av.Sertif GÖKÇE konuşmasında, Kocaeli Barosu’nun yasaların barolara verdiği görev gereği, sosyal sorumluluk projelerinde yer aldığını, bu yıl Satranç Turnuvası’nın üçüncüsünü düzenlediklerini, Kocaeli Barosu bünyesindeki, Kadın Hakları Merkezi, Çocuk Hakları Merkezi, Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu, Engelli Hakları Komisyonu’nun ve diğer komisyonların ülkemizi ve ilimizi ilgilendiren sorunlarda faaliyet gösterdiklerini ve aktif olarak görev aldıklarını, eğitimin ülke geleceği için olmazsa olmaz öneme haiz olduğunu belirterek, kütüphanenin faaliyete geçmesinde emeği geçenlere, okul yönetimine ve öğretmenlere teşekkür ederek, kütüphanenin çocuklarımıza yararlı olması temennisinde bulundu. Akabinde, öğrencilere hitap eden Kocaeli Barosu Başkanı Sayın Av.Sertif GÖKÇE; öğrencilerin gösteri ve oyunlarını büyük bir beğeni ile izlediklerini, günümüzdeki teknolojik gelişmelerin bilgi ve donanımın önemini daha da arttırdığını, bu bağlamda öğrencilerin kütüphaneden azami ölçüde istifade etmelerini ve memleketimizin ancak iyi eğitimli bireylerle muasır medeniyetler seviyesini geçeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Başiskele İlçe Eğitim Müdürü Cemil AKKAYA, Kocaeli Baro Başkanı Sayın Av.Sertif GÖKÇE’ye, kütüphanenin yapılmasındaki katkılarından dolayı plaket takdim etti. Bahçecik Ortaokulu öğrencileri de, parmak izleri ile yaptıkları tabloyu Kocaeli Barosu’na hediye ettiler.

Tören, Kocaeli Barosu tarafından hediye edilen Kocaelispor atkılarını takan öğrencilerle birlikte çekilen hatıra fotoğrafının ardından, Bahçecik Ortaokulu Kütüphanesinin kurdelesi kesilerek öğrencilerin istifadesine açılması ile sona erdi.

24.11.2017 Cuma