KOCAELİ

ÖĞRENCİLER KOCAELİ ADLİYESİ’NDE HAKİM, SAVCI VE AVUKAT OLDU
Tarih: 24.04.2017 | Okunma Sayısı: 754 | | |

ÖĞRENCİLER KOCAELİ ADLİYESİ’NDE HAKİM, SAVCI VE AVUKAT OLDU

Bahçecik Ortaokulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Kocaeli Barosu'nu ziyaret ettiler.

6. sınıf öğrencisi Cemre Buse GÜR Kocaeli Baro Başkanı oldu. Başkanlık makamına oturan küçük Kocaeli Baro Başkanı: "Kocaeli Barosu tarafından okullarına kütüphane yaptırıldığını ve kitap alındığını, öğrencilerin yeni kütüphane ve kitaplardan büyük sevinç duyduklarını, öğle arasında ve teneffüslerde kütüphanenin tamamen öğrencilerle dolduğunu, Baro Başkanı olarak Kocaeli'deki diğer okullarda da kütüphane yaptıracağını, okula gönderilmeyen kız çocuklarının okuması için çaba sarf edeceğini", söyledi.

Daha sonra; 3. Aile Mahkeme Salonu’nda ailesi tarafından okula gönderilmeyip, zorla evlendiren bir kız çocuğunun davasını canlandırdılar. Etkinlik ile; öğrencilerin, hakimlik, savcılık ve avukatlık mesleklerini tanımaları yanında, “çocuk gelinler” sorununun da gündeme getirilmesi amaçlandı.

Kocaeli Barosu Başkanı Sayın Av. Sertif GÖKÇE, 3.Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Sayın Erol KARAASLAN, Kocaeli Barosu  Yönetim Kurulu Üyeleri ile Kocaeli Barosu Çocuk Hakları Merkezi üyelerinin hazır bulunduğu etkinliğe, Bahçecik Ortaokulu öğretmenleri de katıldılar.

24.11.2017 Cuma