KOCAELİ

AğustosEylülEkim
"TİCARİ UYUŞMAZLIKLARDA ARABULUCULUK VE ARABULUCULUKTA AVUKATIN ROLÜ" SEMPOZYUMU YAPILDI
Tarih: 21.04.2017 | Okunma Sayısı: 703 | | |

"TİCARİ UYUŞMAZLIKLARDA ARABULUCULUK VE ARABULUCULUKTA
AVUKATIN ROLÜ" SEMPOZYUMU YAPILDI

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanlığı, Kocaeli Barosu, TBB ve TOBB işbirliğiyle düzenlenen “Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk ve Arabuluculukta Avukatın Rolü Sempozyumu "21 Nisan 2017 Cuma günü 09.30 – 17.30 saatleri arasında Kocaeli Ticaret Odası Meclis Salonununda yapıldı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Mehmet Ali KURT, Kocaeli Adalet Komisyonu Başkanı Sayın Muhittin PAÇA, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Cemil KUYU, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Dairesi Başkanı Sayın Hakan ÖZTATAR, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Av. Yurdagül GÜNDOĞAN, Bilecik Barosu Başkanı Sayın Av. Halime AYNUR ve Kocaeli Ticaret Odası Saymanı Sayın Mikail KAYACI'nın yanında,sempozyuma Kocaeli Barosu'na kayıtlı çok sayıda meslektaşımız ile Ankara, İstanbul, Zonguldak, Sakarya, Eskişehir ve Bilecik'ten arabulucu ve avukatlar katıldılar.

Sempozyumda açılış konuşmasını yapan Kocaeli Barosu Başkanı Sayın Av. Sertif GÖKÇE; arabuluculuğun, tahkim, Avukatlık Kanunu madde 35/A, uzlaşma yanında alternatif uyuşmazlık çözüm yolu olarak büyük önem arzettiğini, yasa tasarısına göre iş uyuşmazlıklarında arabulucuğun zorunlu olması durumunda arabuluculuğun yargının iş yükünü büyük ölçüde azaltacağını, Kocaeli Barosu olarak yaptıkları arabuluculuk eğitimleri ile çok sayıda meslektaşın arabulucu olduğunu belirterek sempozyumun başarılı geçmesi dileğinde bulundu.

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Dairesi Başkanı Sayın Hakan ÖZTATAR, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Av. Yurdagül GÜNDOĞAN ve Kocaeli Ticaret Odası Saymanı Sayın Mikail KAYACI'nın konuşmaları sonrasında başlayan sempozyum, üç oturum halinde yapıldı.

Sempozyumun ilk oturumunda, moderatörlüğü Arabuluculuk Kurulu üyesi Sayın Av. Bahar GÜLTEKİN CANDEMİR yaptı. İngiltere’den Sayın Ronald BRADBEER, Yunanistan’dan Sayın Eleni PLESSA, Belarus’tan Sayın Tatsiana BİALİAYEVA, Yunanistan’dan Sayın Spyros ANTONELOS ve Enerji Sektörü temsilcisi olarak Sayın Cem ÖNCE ilk oturuma konuşmacı olarak katıldılar.

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Sayın Prof. Dr. Serkan ODAMAN, Sayın Av. Neyir Şeyda MUSAL ve Sayın Av. İrfan Medet AKPINAR konuşmacı olarak katıldığı ikinci oturumda, moderatörlüğü Sayın Fatih SOYSAL yaptı.

Üçüncü ve son oturumda moderatörlüğü Sayın Yakup ERİKEL yaparken, Yunanistan’dan Sayın Elena KOLSTAKİ, Sayın Dr. Yetkin İNANÖZ, Yunanistan’dan Sayın Spyros ANTONELOS ve Eurasia Arabuluculuk merkezi üyesi Sayın Mehmet AKUĞUR konuşmacı olarak katıldılar.

Son derece verimli ve yoğun katılım sağlanan sempozyum, plaket töreni ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

23.09.2017 Cumartesi