Tarih: 8.10.2018| Okunma Sayısı: 3794

MESLEKTAŞIMIZ AV.HÜSEYİN FENER’İN SALDIRIYA UĞRAMASI HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

Kamu görevi yapan avukatlara yönelik sözlü, fiili ve silahlı saldırılar, ne yazık ki kaygı verici boyutlara ulaşmıştır. Bugün (08.10.2018) meslektaşımız Av. Hüseyin FENER’in mesleki faaliyetini sürdürdüğü ve Kocaeli Barosu’nun da bulunduğu Kocaeli Plaza'daki bürosunun önünde uğradığı bıçaklı saldırı sonucunda yaralanması, kaygılarımızın yersiz olmadığını ve durumun vehametini bir kez daha göstermiştir.

Meslektaşımız Av.Hüseyin FENER saldırı sonrası SEKA Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır. Meslektaşımızın sağlık durumu iyi olup, hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

Meslektaşımıza yönelik saldırıyı şiddetle kınıyor, bu tür saldırıların avukatlık mesleğini yürütmemize engel olmayacağını, savunmanın susmayacağını bir kez daha yüksek sesle dillendiriyoruz.

Yargının vazgeçilmez unsurlarından biri olan  ve savunma makamını temsil eden avukatlara yönelik saldırılar, yargıya yapılmış demektir.

Avukatlar uyuşmazlıkların tarafı değildirler. Avukatın, vekil sıfatıyla takip ettiği davanın taraflarıyla özdeşleştirilerek hedef alınması, sözlü, fiili ve silahlı saldırılara uğraması asla kabul edilemez. Can güvenliğinin olmadığı, yaşam hakkının ihlal edildiği bir ortamda, hak arama hürriyetinin teminatı savunma hakkının kullanılabilmesi mümkün değildir.

Meslektaşımız Av.Hüseyin FENER’e acil şifa, şahsında tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

KOCAELİ BAROSU

<<<Mayıs 2019><<