15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 14.07.2018| Okunma Sayısı: 474

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

Bundan tam iki yıl önce, 15 Temmuz 20016 tarihinde, Cumhuriyet tarihimizin en karanlık ve uzun gecelerinden birini yaşadık. Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızmış Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu asker görünümlü teröristler tarafından, devletimize, milletimize, demokrasimize, çocuklarımızın geleceğine yönelik, Anayasal kurumları ortadan kaldırma amacındaki emperyalist bir işgal girişimi olan, hain ve kalleş darbe teşebbüsünü, bir kez daha ve en ağır biçimde lanetliyoruz.

Yargılama süreciyle, terör örgütü mensuplarının, devletin idari, askeri, yargı alanına sinsice sızdıkları açıkça ortaya çıkmıştır. Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkışmıştır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki Kurtuluş Savaşı esnasında kesintisiz faaliyetine devam eden, millet iradesinin müşahhas hali olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bombalamaya, sivil ve silahsız vatandaşlarımız üzerine ateş açmaya  cür’et eden hainler, darbe teşebbüsüne karşı bölünmez bir bütün olarak kenetlenen ve direnen aziz milletimizden gereken cevabı almışlardır.

Hain darbe teşebbüsünü önlemek için cansiperane şekilde mücadale ederken şehit olan asker ve emniyet görevlilerimize, yine; cesareti ve feraseti ile demokratik tepkisini gösterirken şehit olan tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz.

Siyasi iktidarın uygulamaları yasal ve demokratik çerçevede eleştirilebilir, beğenilmeyebilir; ancak  demokratik olmayan bir yolla değiştirilmesi asla düşünülemez. Hakimiyet kayıtsız şartsız millete aittir.

Bu alçak darbe teşebbüsü,  devlet yapılanmasında, ideolojik, dini ya da farklı subjektif kriterlerin referans alınması yerine, Cumhuriyetimizin temel ilkelerine ve değerlerine bağlılık, liyakat ve ehliyetin esas alınması gerektiğini göstermiştir.

Yaşadığımız vahim ve elim hadiselerden sonra, tüm siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşlarımızın, demokrasiye, insan haklarına, ifade ve basın özgürlüğüne, bağımsız ve tarafsız yargıya ve hukuk devletine dört elle sarılarak sahip çıkmalarını, demokratik standartların yükseltilmesi için gayret sarf etmelerini diliyoruz.

Daima demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğünden yana olan Kocaeli Barosu olarak, başta darbeler olmak üzere, her türlü hukuk dışı müdahalelere karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla.

KOCAELİ BAROSU YÖNETİM KURULU